واژه «سبک زندگی» به حد کافی ساده به نظر میرسد که هر کس بتواند مفهوم کلی آنرا دریابد. اما باید توجه کرد که این اصطلاح از فرهنگ خارجی وارد زبان و فرهنگ ما شده است و نیاز به بازتعریف دارد. اگر چه تعریف کلی سبک زندگی به عنوان نحوه و روش زندگی کردن عام و قابل تعمیم به هر فرهنگی به نظر میرسد؛ اما وقتی این مفهوم را به عرصه عملی و کاربردی ببریم، اختلافها رخ مینمایند.
اگر یک بار دیگر بخواهیم به تعریف این مفهوم نگاهی بیاندازیم، از منظر غربی سبک زندگی شیوه و روش زندگی فرد در حوزههای مختلف زندگی او اعم از فردی یا اجتماعی است. اما آنچه نگاه غربی از تعریف آن باز مانده است، «مبنا» و شیوه انتخاب این سبک است. سادهتر بگویم... اگر فردی بخواهد سبک زندگی خود را شکل دهد، بر چه اساسی باید از انواع و اقسام سبکها و شیوههای رفتاری، یکی را انتخاب و یا حتی اختراع کند؟! در نگاه غربی و غیردینی این مبنا در فردگرایی و اصالت سود و لذت خلاصه میشود؛ یعنی هر شیوهای که فرد آن را دوستتر داشته باشد یا بیشتر به مذاقش خوش بیاید سبک زندگی خوبی خواهد بود!
اما پاسخ ما به این سوال، پاسخ دینی است. وقتی میگوییم دین اسلام برای تمام عرصههای زندگی فرد مسلمان حرفی برای گفتن دارد، به این معناست که فرد مسلمان میتواند – و میباید- زندگی خودش را بر اساس اصول و آموزههای دینی شکل دهد؛ و بر اساس نگاه و فلسفه دینی سبک زندگی خود را طراحی یا انتخاب نماید.
پایگاه اینترنتی «زندگی اسلامی» نیز بر مبنای همین فلسفه و رویکرد شکل گرفته است. در این پایگاه تلاش ما بر این است تا تعالیم و آموزههای اسلامی را به صورت کاربردی و منطبق با زندگی روزمره و امروزین به شما ارائه کنیم. به همین دلیل در این جا به طور کلی عرصههای مختلف زندگی فردی و اجتماعی را در دستههای مختلف تقسیم نموده و مطالب مد نظر را در این دستهبندیها تقدیم شما خواهیم نمود.
امیدواریم با همدلی و همراهی مخاطبان عزیز سایت بتوانیم مطالب مفید و سازندهای ارائه نماییم... انشاء الله!