سفارش تبلیغ
صبا ویژن

9 نشانه عجیب استرس را به خاطر بسپارید - دریچه ای متفاوت در دنیای وب
...

نشانه های استرس

آخرین باری که در یک دوره استرس بوده‌اید، چه موقع بود؟ آیا می‌توانید نحوه واکنش بدنتان را در آن دوره به خاطر بیاورید؟

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، کارشناسان بهداشتی در نشریه «روز زن» در این باره می‌گویند: استرس می‌تواند با علائم بسیار عجیبی از فراموشی گرفته تا تهوع یا خارش‌های پوستی همراه باشد.

 

آیا بدن شما اکنون در حال درخواست کمک است که نباید از آن غفلت کنید؟ با مطالعه این مقاله می‌توانید دریابید که چه مواقعی بدن شما تحت استرس قرار دارد و چگونه می‌توانید تاثیرات این استرس را متوقف سازید.

علائم عجیبی که می‌توانند نشانه استرس باشند،‌عبارتند از:

- تیر کشیدن ماهیچه‌ها:

درد پشت گردن که ممکن است ساعت‌ها هنگام کار با رایانه شما را درگیر و کلافه کند در واقع می‌تواند نشانه‌ای از استرس باشد. استرس قطعا روی سیستم عضلانی اسکلتی بدن تاثیر می‌گذارد و باعث گرفتگی و انقباض و یا اسپاسم ماهیچه‌ای می‌شود.

دکتر الیزابت لومباردو متخصص و روانپزشک پنسیلوانیا در این باره می‌گوید: استرس ما را برای مواجه با خطرهای ناگهانی آماده می‌سازد هر چند مثل اجداد نخستین خود واقعا نیازی به چنین واکنشی نداریم. اگر دچار حالت خاص عضلانی می‌شوید که معتقدید مربوط به علائم ماهیچه‌ای ناشی از استرس است، این تمرین را انجام دهید: 5 تا 10 دقیق نفس عمیق بکشید و روی آرام سازی قسمت‌هایی از بدنتان که تحت استرس قرار گرفته تمرکز کنید. مثلا می‌توانید برای درد عضله گردن از کسی خواهش کنید که شانه‌هایتان را ماساژ دهد.

- تیک چشم:

آیا تا به حال دچار تیک یا حرکت غیر ارادی چشم شده‌اید؟این اغلب یک حالت موقتی است که می‌تواند آزار دهنده و نگران کننده باشد و برای برخی افراد در اثر استرس بروز می‌کند. محققان می‌گویند؛ در این حالت اگر چشم‌های خود را ببندید و شادترین جایی که تاکنون رفته‌اید در مقابل چشمان خود تجسم کنید، می‌تواند به شما در رفع این تیک غیرارادی کمک کند. اگر چشم‌هایتان در اثر مشاهده زیاد رایانه دچار استرس شده‌اند، به چشم‌هایتان استرس دهید، برای این کار 20 دقیقه از پنجره به یک منظره بزرگتر در دورست نگاه کنید. اگر تصویری برای دیدن ندارید، چشم‌هایتان را ببندید و یک منظره را تجسم کنید.

- پوست پوست شدن و کنده شدن مکرر پوست دور ناخن:

آیا پوست دور ناخنهای دستتان کنده شده و بریده بریده است؟ این حالت می‌تواند نتیجه یک عادت عصبی ناشی از استرس باشد. عادت‌های عصبی مثل خوردن ناخن نحوه عملکرد ما برای گریز از استرس با پرت کردن حواسمان با این اقدام است. بعلاوه خوردن ناخن یا کندن پوست اطراف آن روشی معمول برای زنان به منظور غلبه بر احساسات، اضطراب و استرس است. برای رهایی از این اقدام می‌توانید مثلا اگر در حال گفت وگوی تلفنی با یک مشتری سرسخت هستید از یک توپ استرس روی میزکارتان استفاده کنید تا با استفاده از آن بتوانید استرس را بدون آسیب رساندن به خود، از بدنتان خارج کنید.

- پوسیدگی‌های دندانی:

همه ما می‌دانیم که عدم رعایت بهداشت دهان و دندان اولین عامل بروز پوسیدگی‌های دندانی است اما کارشناسان می‌گویند؛ استرس هم می‌تواند باعث پوسیدگی دندانها شود بویژه وقتی که فرد به هنگام شب یا در طول روز دندانهای خود را روی هم فشار دهد و یا به اصطلاح دندان قروچه کند. این عادت بد می‌تواند به دندانها آسیب برساند و احتمال پوسیدگی را در آنها تشدید کند. متخصصان می‌گویند در وهله اول می‌توانید مشکلات خود را روی یک کاغذ بنویسید تا آنها را به طور مجزا از هم مشاهده کنید و سپس چند راه حل برای آن پیدا کنید. اما اگر میزان دندان قروچه شدید باشد حتما باید به دندانپزشک مراجعه شود و از گاردهای محافظ دندان استفاده شود.

- خارش پوست:

هرچند ممکن است عجیب به نظر برسد اما پوست می‌تواند که دستگاه سنجش مناسب برای اندازه‌گیری سطح استرس باشد. استرس می‌تواند باعث خارش و معمولا همراه با لکه‌های قرمز رنگ روی پوست ناحیه معده، کمر، بازوها و صورت شود. در حالی که محققان هنوز مکانیسم این تاثیر را نمی‌دانند اما برخی از کارشناسان معتقدند که این واکنش در واقع عوارض شدید استرس روی آزاد شدن هیستامین سیستم ایمنی بدن است که سبب بروز که این لکه‌های خارش دار می‌شود. محققان می‌گویند؛ تنفس عمیق می‌تواند خارش پوستی را از بین ببرد. تنفس عمیق را به طور دوره‌ای 5 تا 10 دقیقه در روز تکرار کنید.

- حالت تهوع:

آیا تا به حال پیش آمده که از وضعیت سلامت کسی که دوستش دارید، نگران باشید و در حالی که به این موضوع فکر می‌کنید، ناگهان احساس تهوع کنید؟ استرس می‌تواند باعث دل بهم خوردگی شود و حالت تهوع می‌تواند پیامد نگرانی باشد. نگرانی از سلامتی خود یا محبوبات امری طبیعی است اما اگر این نگرانی تبدیل به وسواس فکری آزار دهنده شود، نشانه عدم سلامت و بیماری است. اگر اضطراب شما باعث حالت تهوع شد، می‌توانید از این ترفند استفاده کنید. اجازه دهید آب ولرم از روی انگشتتان عبور کند، این کار باعث دور شدن تهوع ناشی از استرس می‌شود.

- خواب آلودگی:

آیا احساس وا رفتگی و تنبلی دارید؟ این حالت هم می‌تواند نتیجه استرس باشد. هورمونهای استرس باعث افزایش آدرنالین در بدن می‌شود که حاصل آن ایجاد خواب آلودگی است. استرس هم چنین کیفیت خواب را تحریک می‌کند بنابراین خسته و تحریک پذیر از خواب بیدار می‌شوید. برای حل این مشکل متخصصان توصیه می‌کنند که زودتر به رختخواب بروید. یا در میان روز 30 دقیقه چرت بزنید و از این کار احساس گناه نکنید. در استراحت، ثمره زیادی کسب خواهید کرد از جمله اینکه قدرت تمرکزتان افزایش پیدا می‌کند.

- فراموشی:

تحقیقات نشان می‌دهد که استرس مزمن می‌تواند واقعا اندازه هیپوکامپ را در مغز کاهش دهد و این بخش از مغز در برخی از عملکردهای حافظه نقش دارد. خوشبختانه وقتی که سطح استرس کاهش یابد دوباره این عنصر به اندازه اولیه باز می‌گردد. برای اینکه عملکرد مغز را به شرایط مطلوب بازگردانید، می‌توانید با ورزش کردن علائم اولیه استرس را برطرف کرده، پیاده روی کنید یا از پله‌ها عبور کنید. ورزش مغز را هوشیار نگه می‌دارد و شما را برای لحظه‌های استرس زا در آینده آماده می‌سازد.

- سردرگمی:

زمانی که شما نمی‌توانید تصمیم بگیرید شام چه چیزی بخورید، چه لباسی بپوشید و یا چه کاری انجام دهید، درگیر استرس هستید. استرس سبب آشفتگی و فقدان تمرکز می‌شود. هورمونهای استرس مدت طولانی در مغز باقی می‌مانند. برای بازگرداندن تمرکز پیاده روی کنید. در نور روز پیاده روی کنید تا ریتم طبیعی بدن خود را دوباره بدست آورید و استرس را از خود برانید. نور خورشید سبب آزاد شدن هورمون سروتونین شده که حاصل آن افزایش خلق و بهبود روحیه است و در نتیجه تماس با نور خورشید ویتامین D هم در بدن تولید می‌شود که در نتیجه سیستم ایمنی بدن تقویت می‌شود.

منبع : isna.ir



.: Designed By Night-Skin.com :.


بازدید امروز: 221
بازدید دیروز: 136
کل بازدیدها: 931237

[ طراحی : نایت اسکین ] [ Weblog Themes By : Night Skin ]